Nyheder

Nødplan 22-23. august

Bornholm Rundt på Cykel afvikles efter en nødplan, hvor vi sikrer, at færrest mulige er samlet på samme tid. Der kan køres enten lørdag eller søndag

Bornholm Rundt på Cykel

 

NØDPLAN - NØDAFVIKLING

Vi håber på alles forståelse for denne meget specielle situation, som vi alle er i. Intet er som det plejer – og fra 2021 vil vi være tilbage helt som vi plejer.

Årets Bornholm Rundt på Cykel kan ikke afvikles som planlagt grundet de restriktioner, som regeringen har indført i samråd med sundhedsmyndighederne.

Indtil udgangen af august er der varslet et forsamlingsforbud på maksimalt 200 mennesker samlet på samme tid (forventet). Dette rammer Bornholm Rundt på Cykel, hvor der normalt er ca. 11-1200 ryttere med. SENESTE: Den 7. august er det meldt ud, at tallet er 100

 

Derfor afvikles Bornholm Rundt efter en nødplan, som er følgende:

Ruten Bornholm Rundt vil være afmærket fra lørdag den 22. august kl. 09:00 til søndag den 23. august kl. 18:00. Du bestemmer selv hvornår du vil køre ruten i dette tidsrum.

Der vil kun være et depot. Dette er ved Svanekehallen og det vil være bemandet lørdag fra kl. 10:30 – 17:00 og søndag fra kl. 10:00 – 16:00.

På dette depot kan du få udleveret: Sandwich, væske, frugt, salt, kaffe m.v. Alt udleveres personlig – ingen ”buffet”, så smitterisikoen begrænses. Dette foregår kun udendørs.

Øvrige planlagte depoter opstilles IKKE. Så husk ekstra flaske. RETTELSE: Der vil også være væskedepot ved Hammershus (kun væske og frugt)

Ved afhentning af startnummer (fredag kl. 16:00 – 19:00, lørdag kl. 08:00 – 16:00 og søndag kl. 07:30 og 15:00) udleveres desuden medalje og energibar. Så medaljen får du før løbet (ingen smitterisiko ved udleveringen efter du er kommet i mål)…

I mål får du udleveret øl og pølse med brød (lørdag kl. 12:30 – 18:00, søndag kl. 12:00 – 18:00).

Ophold i start/målområdet før og efter din kørsel, skal begrænses mest muligt. Derfor vil der ikke være underholdning fra scenen. Antallet af borde og bænke vil være begrænset. Der vil ikke være mulighed for ekstra køb af øl/vand.

Søndag formiddag hvor løbets normale start ville være, forventer vi, at der kommer ekstra mange deltagere til start. For at undgå flere end 100 mennesker på samme tidspunkt er følgende regler gældende:

Kl. 09:00 - 08:30 kan alle der kører hurtigere end 28 km. i timen køre ud.

Kl. 09:45 - 10:15 alle der kører mellem 25:00 og 27 km. i timen –

og kl. 10:30 alle der kører fra 24:00 km i timen og langsommere køre ud.

Bemærk her, at du skal ankomme til startstedet i ”sidste øjeblik” før start. Tilrettelæg din ankomst efter dit udkørselstidspunkt. Arrangørerne forbeholder sig ret til at begrænse antallet af folk i startområdet. Der er flydende start, du kører blot ud, når det passer dig (max 100 ryttere pr. gang med 4 minutter mellem hver gruppe). RETTELSE: Du skal køre ud så snart du ankommer til startområdet.

RETTELSE: Undgå gerne at komme til startområdet. Kør gerne ud på ruten direkte fra din bopæl/overnatningssted m.v. 

Alternativt sted….(virtuelt cykelløb). Vil du køre de 103 km. på et andet tidspunkt på selvvalgt sted, så tilmelder du dig Bornholm Rundt på cykel og sender os samtidig en mail, hvor du skriver, at du skal have tilsendt medalje og startnummer.. Så sender vi dig det – diplom kan du hente på hjemmesiden. Mail til cc@viking-atletik.dk Ved at køre på denne måde og fastholde dit startnummer støtter du løbets videre eksistens.

Er du allerede tilmeldt Bornholm Rundt på Cykel 2020 – og ikke ønsker at deltage under disse forhold, så tilbyder vi at du kan få overført dit startnummer til 2021, uden yderligere omkostninger. Tilmeldingen er bindende efter løbets regler, men situationen er så ekstraordinær, at vi tilbyder at overflytte dit startnummer. Du skal i så fald inden 1. juni give besked herom på cc@viking-atletik.dk

Er du tilmeldt Bornholm Rundt på Cykel via Team Bornholm, skal du kontakte dem direkte for overflyttelse.

Alle afstandskrav er gældende. Mindst 1 meters afstand når du står – 2 meter når du kører. Berøringer er ikke tilladt.

Kører i sammen i en gruppe, så kan I med fordel vælge at starte uden for tidsrummet søndag kl. 09:00 – 10:30. Men vælge et tidspunkt, der passer jer.

Som sagt håber vi på alles forståelse for denne ekstraordinære situation, som rammer Bornholm Rundt på Cykel i 2020 grundet coronakrisen. Vi tager forbehold for evt. ændringer i forsamlingsforbud, Force majeure og gennemføres løbet ikke, vil dit startnummer blive overført til næste års løb.

Vi håber på alles forståelse for denne alternative afvikling som skyldes situationen omkring Coronasmitte.

Færdselsreglerne skal overholdes og der vil ikke kunne forventes trafikregulering.

Der opfordres til at fordele starttidspunktet ud over hele perioden – eller køre de 103 km. på alternativ rute.

Det samlede deltagertal er begrænset til 900 ryttere. Tillades evt. ophævelse af restriktionerne tidligere end ellers annonceret, hæves det maksimale deltagertal til 1300. Følg med på hjemmesiden. Det samme gælder med antallet af depoter. 

 

 

Del denne side