Nyheder

Trafikmelding (1)

Der vil være mange cyklister på vejene i weekenden

Cykler på vejene hele weekenden

 

Bornholm Rundt på Cykel afvikles i år efter en nødplan grundet Corona. Så vi kører hver for sig eller i små grupper, så vi undgår forsamlinger. Vi tager udgangspunkt i de gode erfaringer, som vi har med afviklingen af dette års Etape Bornholm, hvor starttidspunktet ændres fra en fast start til, at deltagerne kan køre når det passer dem – over flere dage.

Rytterne kan starte når de vil lørdag eller søndag. Ingen samlet start. Deltagerfeltet er også blevet begrænset til 900 ryttere (normalt deltager op i mod 1200). Heraf har rigtigt mange allerede meddelt, at de kører ruten ”virtuelt” eller på andre steder i landet, andre dage, egne ruter og så videre. Over 50 medaljer er således sendt af sted til deltagere på ”den anden side af vandet”. Andre har allerede taget turen – eller vil gøre det i løbet ad de kommende uger. Men det er vigtigt for dem, at de bakker arrangementet op – og det er vi i Viking Atletik rigtigt glade for og meget taknemlig over. Ca. 75 procent af deltagerne bor uden for Bornholm.

Rytterne er også blevet opfordret til, at de kører ud på ruten fra hvor de bor. Således undgår vi helt, at der forsamles mange mennesker på et sted – og alle rytterne får en lille bid af fornemmelsen af Bornholm Rundt på Cykel. Vi ved, at mange kører øen rundt med udgangspunkt fra deres sommerbolig ude på øen.

Ruten er allerede afmærket. Den tages ned i løbet af mandagen.

Antallet af depoter er også halveret – og andre corona tiltag er blevet gjort – bl.a. får deltagerne medaljen udleveret sammen med startnummeret, så vi minimerer den fysiske kontakt.

En anden lille ændring der er, at vi i år ikke slutter af på ”Louisenhøj”. Udgravningen til vores kommende byggeri er i fuld gang – så målområdet er flyttet ”over” til Rønne Stadion, hvor der også er langt bedre plads.

Læs om afviklingen af nødudgaven her http://cykelbornholmrundt.dk/nyheder/til-deltagere-2020/

Trafikken vil blive påvirket af mange cykler på ruterne i løbet af weekenden.

Trafikmelding Bornholm Rundt på Cykel

Lørdag den 22. og søndag den 23. august køres årets Bornholm Rundt På Cykel. Der er ca. 900 (!) ryttere tilmeldt.  Det vil påvirke færdslen på de veje, hvor rytterne kører.

Ruten går hele vejen rundt om Bornholm. Fra Rønne via Pedersker, Dueodde, Nexø, Svaneke, Gudhjem, Allinge, Sandvig, Hammeren og Hasle tilbage til Torneværksvej hvor start og mål er.

Løbet afvikles IKKE med samlet start, men hen over weekenden.

Torneværksvej vil være afspærret fra kl. 08:00 og til kl. 18:00 både lørdag og søndag (gælder ikke busser). Der kan køres via Østerled, Smallesund og Åvej, men ellers anbefales en alternativ rute ind/ud af Rønne.

Der vil være mange cykelryttere på vejene. Færdselsloven skal overholdes. Men Politiet har givet lov til, at rytterne kan køre på vejen, hvis de kører hurtigere end 25 km. i timen i snit på turen. Og det er der mange der gør. Der må dog ikke køres mere end 2 og 2 – og der skal trækkes ind, hvis det er påkrævet. F.eks. når der er fuldt optrukket midterlinje.

På hele ruten opfordrer vi bilister og andre færdende til ekstra opmærksomhed og udvise tålmodighed (høsten er jo også i fuld gang, så det gør man nok i forvejen 😊). Rytterne er hurtigt væk, så hold lidt igen, hvis det er muligt. Undgå i det omfang det er muligt at køre samme vej rundt om Bornholm som rytterne, hvis du vil hurtigt frem. Det er ofte hurtigere at tage en alternativ rute midt ind over øen. Det er måske lidt længere, men hurtigere.

Vi beklager de gener og forsinkelser det måtte give. Det er denne ene dag om året, at dette løb køres. Vi håber at på alles forståelse for det. Ruten, afspærringer mv. er lavet i samarbejde med Bornholm Politi. Hjemmeværnspolitiet vil være til stede om søndagen, hvor dette kræves. Kør efter de anvisninger de giver.

Rute m.v. kan ses på cykelbornholmrundt.dk

 

Med venlig hilsen

Claus Clausen
Viking Atletik

 

Del denne side