Nyheder

Trafikmelding (2)

Vejen rundt om øen påvirkes søndag mellem kl. 09:00 og ca. 17:00. Kør hjemmefra i god tid.

Trafikmelding Bornholm Rundt på Cykel

Søndag den 27. august køres årets Bornholm Rundt På Cykel. Der er rekord mange deltagere med over 1450 på startstregen.

Det vil påvirke færdslen på de veje, hvor rytterne kører.

Ruten går hele vejen rundt om Bornholm. Fra Rønne via Pedersker, Dueodde, Nexø, Svaneke, Gudhjem, Allinge, Sandvig, Hammeren og Hasle tilbage til Torneværksvej hvor start og mål er.

Løbet afvikles med start kl. 09:00 på Torneværksvej Rønne.

Torneværksvej vil være afspærret fra kl. 07:00 og til kl. 18:00. Der kan køres via Østerled, Smallesund og Åvej, men ellers anbefales en alternativ rute ind/ud af Rønne.

Ude på ruten vil der være sat skilte op på Søndre Landevej, fra Netto i Rønne til Grammegårdsvej vest for Pedersker, der opfordrer til, at man ikke kører på Søndre Landevej (dette mellem kl. 09:00 og ca. 10:30) Her er koncentrationen af ryttere størst. Kørsel er tilladt, men da der er mange ryttere på vejen, så tag via Åkirkeby, det er meget hurtigere.

Der vil være mange cykelryttere på vejene. Færdselsloven skal overholdes. Men Politiet har givet lov til, at rytterne kan køre på vejen, hvis de kører hurtigere end 25 km. i timen i snit på turen. Og det er der mange der gør. Der må dog ikke køres mere end 2 og 2 – og der skal trækkes ind, hvis det er påkrævet.

På hele ruten opfordrer vi bilister og andre færdende til ekstra opmærksomhed og udvise tålmodighed. Rytterne er hurtigt væk, så hold lidt igen, hvis det er muligt. Undgå i det omfang det er muligt at køre samme vej rundt om Bornholm som rytterne, hvis du vil hurtigt frem. Det er ofte hurtigere at tage en alternativ rute midt ind over øen. Det er måske lidt længere, men hurtigere.

Vi beklager de gener og forsinkelser det måtte give. Det er denne ene dag om året, at dette løb køres. Vi håber at på alles forståelse for det. Ruten, afspærringer mv. er lavet i samarbejde med Bornholm Politi. Hjemmeværnspolitiet vil være tilstede hvor dette kræves. Kør efter de anvisninger de giver. Bl.a. vil lyskrydset på Haslevej/Nordre Ringvej blive slukket mellem 11:15 og kl. 14:00, hvor trafikken vil blive dirigeret manuelt.

Rute m.v. kan ses på cykelbornholmrundt.dk

De hurtigste ryttere vil være i mål på ca. 3 timer, mens de sidste forventes i mål ca. kl. 18:00.

Med venlig hilsen

Claus Clausen
Viking Atletik

Del denne side