Nyheder

Trafikmelding 2024

Trafikmelding gældende for søndag den 25. august kl. 06:00 - 18:00

Trafikmelding Bornholm Rundt på Cykel

  • Der vil være rigtigt mange cyklister på kørebane rundt om øen på søndag mellem kl. 8 og ca. 17

Søndag den 25. august køres årets Bornholm Rundt På Cykel. Der er rekord mange deltagere med ca. 1900 tilmeldte deltagere. Vi forventer der starter ca. 1700 søndag morgen.

Det vil påvirke færdslen på de veje, hvor rytterne kører.

Ruten går hele vejen rundt om Bornholm. Fra Rønne via Pedersker, Dueodde, Snogebæk, Nexø, Svaneke, Gudhjem, Allinge, Sandvig, Hammeren og Hasle tilbage til Torneværksvej hvor start og mål er.

Løbet afvikles med start kl. 08:00 på Torneværksvej Rønne. Det er en time tidligere end sidste år. Vi håber på den måde, at vi kan nå at afvikle mere af cykelløbet, før formiddagstrafikken for alvor kommer i gang.

Torneværksvej (fra Østerled til Åvej) vil være afspærret fra kl. 06:00 og til kl. 18:00. Der kan køres via Østerled, Smallesund og Åvej, men ellers anbefales en alternativ rute ind/ud af Rønne.

Der vil være mange cykelryttere på vejene. Færdselsloven skal overholdes. Men Politiet har givet lov til, at rytterne kan køre på kørebanen, hvis de kører hurtigere end 25 km. i timen i snit på turen. Og det er der mange der gør (formentlig ca. 75 procent). Der må dog ikke køres mere end 2 og 2 – og der skal trækkes ind, hvis det er påkrævet.

På hele ruten opfordrer vi bilister og andre færdende til ekstra opmærksomhed og udvise tålmodighed. Rytterne er hurtigt væk, så hold lidt igen, hvis det er muligt.

Undgå i det omfang det er muligt at køre samme vej rundt om Bornholm som rytterne, hvis du vil hurtigt frem. Det er ofte hurtigere at tage en alternativ rute midt ind over øen. Det er måske lidt længere, men hurtigere.

Vi beklager de gener og forsinkelser det måtte give. Det er denne ene dag om året, at dette løb køres. Vi håber at på alles forståelse for det. Ruten, afspærringer mv. er lavet i samarbejde med Bornholm Politi. Hjemmeværnspolitiet vil være til stede for trafikregulering, hvor dette kræves. Kør efter de anvisninger de giver. Bl.a. vil lyskrydset på Haslevej/Nordre Ringvej blive slukket mellem 10:15 og kl. 13:00, hvor trafikken vil blive reguleret manuelt. Der vil ligeledes være Politi på ruten.

Rute m.v. kan ses på cykelbornholmrundt.dk http://ridewithgps.com/routes/11115529

De hurtigste ryttere vil være i mål på ca. 3 timer, mens de sidste forventes i mål ca. kl. 17:00.

Med venlig hilsen

Claus Clausen
Viking Atletik

 

Del denne side